Wednesday, October 24, 2012

Tak baca pun takpe



Hai. Saya online di tempat kerja. See see. My workplace simple sgt. But whatever. Ive updated about this on my twitter, on my facebook. Nmpk sgt jakun. Kahkahkah. Tapi lama-lama dpt online pun bosan hoihoiyahoi. I even uploaded my obnoxious picture. Jadi apa yg perlu saya buat?

T_T Sakit perut.

Btw I tgk balik video yg Rara buat  which conclude hidup kita selama 5 sem. Ala yg pakai lagu sape Letto ke ha? Tk ingat. Hahaha. I miss you all bebeh. Truly. Sincerely. K. See you later alligator.

Monday, October 22, 2012

What say u?!

lelaki yang ...

Rupa
1.cute : like euww..big no for me. lagi2 yang nak berfringe bagai.. nahh
2.hensem : urm i loike.. asal sedap mata memandang pun bolee
3.macho : wah, jarang nak dapat.. muahahha!
4.putih : err, no! macam bapuk.. sawo matang ye.. 
5.dagu panjang : eh? ini taste zan.. kikiki kurang akalnya

Sifat
1.sopan : ohh sometime wajib ade
2.beriman : ini sudah pasti. calon bapak den nieh
3.garang : nananna... nak maki pegi zoo. banyak binatang sana..
4.smoker : urmm?? nop. asap itu ibarat fogging.. aq tahu pjowt pasti suka. 
5.serius : mengikut tempat. yes for me..

Gaya
1.smart : wow.. yes!!! macam adi putra x? heh, mesti zati tahu ape yang aq maksudkan..
2.messy : cute what.. messy but style.. *macam moose dalam step up
3.stylo : not really.. macam retiss sangat karang susah den. 
4.simple : yes. cepat siap. 
5.seksi : awww... seksi dengan i ok.. 

Kerjaya
1.doktor : busy busy busy... no way man..
2.engineer : hurm...klau ade jodoh ape salahnye.. *nampak sangat nak.. muahahaha!!!
3.office : office hour good. weekend cuti. hahha
4.polis/askar : bapak den askar.. xpayah laa..
5.business man : kayo den... boleh dapat dato'.. ini mesti mira suka.. 

Negeri 
- any where.. asal xjauh suda... Melayu yes! no mat saleh mat saleh.. no celup2.. 


ok, aq tag korang.. buat ok! zan lepas balik haji patut buat..

Friday, October 19, 2012

Tak boleh tidur part1

Assalammualaikum.
Its already midnight. No. Already 4 am dah pun, but I cant sleep. Thinking that maybe by writing up here in this blog might help me to doze off. We'll see. Ehem. 

This few days, dah macam musim tengkujuh. Its raining cats and dogs days and night. Nak pergi kerja pun, drive pun selalu mesti dalam hujan lebat. Mayn, was it scary? Fuh. Mira, baru aku faham knp kau takut nak mampus bwk kereta dlm hujan dulu. Kahkah. Hm. I dont know about other states, was it same as here in Melaka? Also raining?  

Tahu tak tadi siang aku mengamuk? Tapi aku mengamuk sorang-sorang lah. Takde org tgk pun. Bengang nau fail hilang. I searched all over the room tapi tak ada. I searched kt ruang tamu dpn belakang pun semua takde. Dlm fail tu ada laporan plus kertas2 assessment aktiviti apa semua. Mana tak marah. Plus aku nak pergi homevisit anak bos, dlm tu ada kertas aktiviti untuk dia. Luckily aku ni pandai, aku dah print gambar Spongebob nk bagi dia warna. Tapi kan, rupanya aku tertinggal fail aku kt rumah dia. Kahkahkahkahkah. Tkyah susah2 maki aku, aku dah puas maki diri sendiri. Wey aku makin careless la siot. Aku rasa aku kena kahwin. Eh. Kihkih. 

Ah dah mengantuk. Yeah. No need a lot of effort pun nak tidur kali ni. Dulu aku siap kena senam joging setempat bagai dlm bilik nk bagi mengantuk. Nsb baik aku sorg or else.... Well goodnight people. Terima kasih kerana membaca post yang nan harom tkde motip buat korang nk mencarut maki aku dengan nada nada cinta. Eh. Hehe. See you later alligator.

p/s : memekak punya cicak

Friday, October 12, 2012

Our Journey

Haii gooogrl.. 

Lama xbekarya di blog membuatkan aq lost words. Mesti korang suka, so aq x akan banyak berkata-kata?
So, kehadiran aq disini bukanlah nak cakap yang aq rindu korang. oh tidak sama sekali. tidak. tidak? Cuma, semalam aq bukak balik blog aq and baca post2 lama tentang journey kita di puncak.

Aq nampak KITA. yes kita and guys yang mengelar mereka meruphoria (bajet name tu hotss)
Aq nampak saat kegemilangan kita, saat freedom and happiness.
Macam kita ni student tourism walau hakikatnya kita helath science. (kos yang biasenya menampakkan seorang student yang skema).

Bila malam2 macam nie selalu kita semua xtidur lagi. Mesti ade je benda yang kita buat.
Main game? City ville hantar permit ? sims sosial ade pakwe bole ehem2.
Tengok movie? dload sampai bising line stremyx slow or mintak dekat joey.
On9? wajib untuk semua. bergayut?  ehemm.. webcam? ehem..   siapalah tu..
Then mulala masing2 bising LAPAR!!
Bila masing2 kehabisan meggi mulala sumbat dalam bobo ramai2 then pegi makan. Rotca, Mcd or Roti goreng. Ade jugak pegi mcd semata-mata nak beli ice cream?
xsangka ade vitamin A, iodin and zat besi rupanya.
Aq jugak nampak yang kita nie cam freak. Thanks untuk aiman yang sebelum ni merelakan DSLR die dipenuhi dengan gambar2 kita. Lepas melepak mana2 mesti excited cari pendrive or hard disk nak transfer gambar.Tapi sekarang semua dah maju. Ramai dah ade DSLR. yahuuu~

Gambar dekat bawah ni lengkap 6 orang. Nombor genap so xada siapa yang jadi leader. Itu yang mebuatkan kita sangat boleh bertolak ansur.Xkisah kalo kita ber2 dengan sesiapa pun kita still boleh have fun and i loike muah~

Mereka ni semua super woman. trust me!
Mess with me ? deal with them !


kan... Fire fire ... kame hame hong ...
(pjowt and ecah baru level 1, so masih guna pistol)

Tapi hakikatnya, aq teringat bila tengok promotion secret recipe.
Then aq terfikir... Kita selalu makan sama kan.
Kadang2 bila order makan dekat Farah or Cikgu mesti ade yang sama menu.
Sampai sanggup tukar sebab takut dapat nasi yg bezanya cuma tambah ayam / daging ?
Tapi citarasa kek kita semua lain2 kan.
Aq suka Marble cheese ..
Mira suka Classic cheese ...
Zati suka New york Cheese ..
Pjowt suka Cheese choc ...
Ecah suka blubery /  blackforest? hehe konfius di situ.
Zan suka .... coklat kot...

Well, ayat dekat atas tadi aq tipu. ye ye aq rindu life kita di puncak............
Duduk di rumah sebagai penganggur umpama tahanan perang yang terkandas di kubu sendiri.
Dijajah oleh tembikai, cerek, cj7 n hagemaru... 911 help!

kan aq cakap xpanjang... muahahahhah!!!
and thanks untuk msu aq yg xde dirumah, so aq boleh rembat berukband die n on9 24/7. just for today.

Entri Bahasa Melayu yeah!




Hai. Post ini mungkin akan menjadi post yg pendek atau mungkin juga akan menjadi panjang. Itu kita akan tahu setelah aku habis menaip. Tunggu. Hari ini azam aku untuk menaip post ini sepenuhnya menggunakan bahasa ibunda. Kecuali ayat di atas sekali tak dikira, sebab bukan aku yang taip. Bukan nak kata aku ni Melayu urban pandai cakap Inggeris, bukan. Tapi aku rasa lagi senang nak luahkan apa aku fikir guna bahasa penjajah. Dan aku takut bila aku guna bahasa Melayu ia akan berbunyi pelik dan skema, yelah, macam sekarang ni. K. Takpe. Aku boleh.

Bergerak terus ke tujuan utama pertama, iaitu untuk memuat naik gambar semasa Malam Pra Graduan itu hari. Aku nak muat naik gambar yang aku suka sahaja. Jadi, kalau ada gambar yang kau orang tak suka, mohon jangan maki aku di bahagian komen. Hehehehehe.


Terasa comel bila buat pis atas kepala kawan. Tak gitu? Ah aku sayang perempuan perempuan ni tulus ikhlas dari hati. 






Antara bekas-bekas pelajar Diploma Pemulihan Cara Kerja Batch 14 UiTM Puncak Alam. Semoga hubungan kita semua tidak terputus inshaAllah. Sila tunggu lagi 5-6 tahun kita buat reunion yeah! Kalau agak-agak ada yang dah nak kahwin tu, sila jemput. Terima kasih.

Sabtu lepas atau pun sebelum nya lagi, niat untuk ke Senawang je sebenarnya, tapi kalau dah namanya menjejak kaki ke Negeri Sembilan, tak sah hidup aku kalau tak pergi PD ye tak? Datang secara pakej, kalau jumpa Rara, harus jumpa Pjowt sekali. Hihi.


Perempuan yang di tengah, sila lah sayang perempuan di kiri dan kanan kau dengan lebih melimpah ruah ye? Hik hik. 


LOVE. Malam tu tengok cerita hantu Indon. Aku gagahkan diri walaupun penat, untuk teruskan tengok cerita tu dengan korang sebab, sungguh aku nak rasa balik suasana tengok cerita-cerita macam ni dengan kawan. Rutin biasa kalau kita duduk rumah sewa. Kan? :') Tapi cerita Suntet Kuntilanak tu memang tak aku syorkan untuk korang tengok. Pui takde motip punya cerita.

Ah masa-masa macam sekarang ni buat aku rindu kat kau orang SEMUA sangat-sangat. Aku serabut. Aku sedih. Aku perlukan korang untuk buat aku jadi ceria. Argh kenapa bila aku taip dalam Melayu bunyi dia macam geli-geli sangat ni? Haha. Tapi benar, aku rasa jatuh sekarang ni. Penat tahu berlagak kuat setiap masa. Penat penat. Aku perlukan motivasi.

Hm. Mungkin aku patut berhenti menaip sekarang. Tak teratur rasanya apa aku nak cuba sampaikan kat korang. Tapi takpelah. Korang faham kan? Haha. Kepada Zanirah, semoga selamat pulang, kepada Rara, semoga selamat perjalanan ke Bandung ye? Kepada Mira, selamat mencuba nasib. Aku doakan rezeki kau melimpah2. Kepada Aishah, selamat bekerja. Kerja elok2, gaji lebih boleh belanja McD. Hihi. Kepada Pjowt, kerja rajin-rajin. Jadi cikgu yang berdedikasi, jangan garang sangat kat budak tadika tu. Haha. Jadi, jumpa masa graduasi nanti ye rakan-rakan? Sayang semua. Muah.

Thursday, October 4, 2012

Tumblr

Tiap kali bukak tumblr,
nampak banyak gif movie,

Tiap kali tu teringat,
zati suka download movie dari tumblr,

Tiap kali habis download,
 mesti nak tengok sama-sama, 

Tiap kali nak tengok,
sanggup tunggu semua setel kerja masing-masing, 

Kenapa sanggup tunggu?
Sebab ramai-ramai lagi feel.

Even it just a movie.



Just nak cakap,
teringat korang je. 
Hikhik :3