Thursday, November 29, 2012

Entri pasal tahun yang dulu

3 years ago, 
baru jejak kaki dekat 'universiti', how cool is that sound? HAHA. 
Thou im not among those very intelligent genius people pun, but still im very grateful by the chance that Allah gave me.

And meeting you guys, 
were the most precious gift that i had ever had.

3years ago,
we seems like some stupid kids chatting and arguing bout things that dont really important pun. Kan? Masa tu umur pun belum cecah angka dua puluhan. Kedengaran muda, rasa muda. HAHA

Sedar tak sedar 3 tahun tu dah lama berlari-lari tinggalkan kita rupanya. 
Masa yang berlari pantas tu rupanya banyak mengajar kita.  (pehh bm mira sekarang taknak kalah)Dari kita merangkak sampai kita megah berdiri terima segulung diploma. (and it was not in roll) HAHA.

So here it is. Alhamdulillah untuk kita semua. Dan semoga cabaran yang akan datang dapat kita harungi bersama walau jauh di mata. 


Bahasa aku mungkin macam haramm, and my english are like shit. There are too much grammatical error. Tapi aku kerahkan juga otak aku yang comel supaya jari jemari aku yang seperti pianist ini dapat menari-nari meluahkan isi hati yang tersirat. 
Hamekkao.




Friday, November 23, 2012

What Say Yu (Edisi Izzati)


Lelaki yang ...

Rupa
1.cute : Baca ni je aku dh bayangkn yg stok-stok kpop. K. Padamkn yg ni padam.
2.hensem : Bonus ni. But then nk hensem sgt pun tk boleh. Bahaya uols. Susah nk jaga *pessimist sgt Izzati skrg kn*
3.macho : This iolss suka sgt. Macho tu jgn tambah cover kt depan ye. 
4.putih : Warna luar tk penting, janji hati tu hati tu peh ayat aku sastera sikitt.
5.dagu panjang : Errrrrrrr

Sifat
1.sopan : Sopan takpe patah jangan. Geddit? Geddit?
2.beriman : Ini kalau masuk meminang bapak aku confirm suruh nikah terus. Ngehehe. Cukup lah yg mampu mengimamkn aku, sama2 cuba jadi lebih baik
3.garang : iols jenis tk boleh terima kena marah tnpa sebab , so no
4.smoker : Klu boleh, no. My dad is a smoker, and even Alhamdulillah dia masih sihat and I hope ayah dipanjangkn umur,I know how my daughter would feel when she knows her father is a smoker. Smoking kills inevitably.
5.serius : I fall easily on guy with good sense of humour, everyone does. But, be the one who thinks about the future, who knows his responsibility, be serious when the time needs. Thats all.

Gaya
1.smart : Smart tu kadang2 seksi. Hihihi gatal
2.messy : If it suits the guy, messy style can turn out good. If it doesnt, well....
3.stylo : Sometimes kn, guys yg follow trend sgt ni can be somehow... bothering me -.-
4.simple : People said, less is more
5.seksi : Awak nak ada sixpack, that I like. Awak ada muscle kt tangan, that I like too, but, jgn lee muscle tu ketul2 sgt mcm bun roti pastu letak minyak2 lg. Eeeew gross.

Kerjaya
1.doktor : Siapa taknak. Tp awak oncall bnyk sgt
2.engineer : Jodoh yg pasti dapat restu mak aku. Haha
3.office : Sbb kecik2 tgk drama, lelaki kerja office ni selalu flirt rakan satu office. So no. Wakaka. Drama petang sgt aku 
4.polis/askar : Guys with uniform alwaysss look good. But, lelaki beruniform pun bnyk sgt bad reviews. Haaa cane tu
5.business man : One thing fr sure, money wouldnt be a problem. But, will always lack of time fr his family.

Negeri - Ekceli nk pilih2 negeri ni mcm tkde motif senanya 



What I wrote is from my humblest opinion. I still believe in Allah's SWT will. Dia yang tentukan jodoh kita. Dia tk bagi apa yang kita nak, tapi bg apa yang kita perlu. Tp klu dpt yg mcm kita nak tu, bonus tu kiki. Jgn lupa doa dpt jodoh yg baik, sambil2 tu kita pun jadi baik juga inshaAllah (^.^) Aku dh buat, semua kerana Aimila, yang lain apa tunggu lagi? Haha



2 days more cant wait!

Tuesday, November 20, 2012

What say yu?

Lelaki yang ...


Rupa
1.cute : HAHA, hai adik. comel :3
2.hensem : Nice to see meyh, sapa taknak? Tell me la. 
3.macho : Hmmm, i loike :3 tapi barang dia cuci muka bagai, mesti lagi bnyk dari aku. HAHA
4.putih : Tak penting punn -_-
5.dagu panjang : Ada kan yang hensem dagu panjang? Takda isu pun aku. Aumm :3 HAHA

Sifat
1.sopan : Kalau macam tu, mesti aku nampak kejam. Tapi okay la, atleast theres someone reminds aku untuk jadi sopan. HAHA
2.beriman : Wadehel, sapa taknak? Yu tell me laa.
3.garang : Garang sikit boleh, garang bnyk aku nangis nanti. Aku kan manja:3 *okay aku tipu. HAHA
4.smoker : Hadeih, aku dah macam lelah ni. Tapi okay la, jgn fogging depan muka gua, gua kaki lu.
5.serius : Boleh la, jgn marah aku kalau aku tak serius. Hikhik

Gaya
1.smart : Ok la smart, sapa taknak? Yu tell me la!
2.messy : Jadi isu pulak kalau aku jawab ni -_- 
3.stylo : Nak stylo takat mana bangg? Kau kalau bg aku duit lagi bagus *mataduitan
4.simple : Simple nanti macam aku dahh. Dua2 selekeh. Hamekkao
5.seksi : Pakai skirt ke? HAHA. 

Kerjaya
1.doktor : Busy kan, gimme money then its okay laaa *mataduitanlagi
2.engineer : Yes yes, boleh boleh. Hikhik
3.office : Boringgg. Tapi okay what. Ada cuti rara kata. HAHA
4.polis/askar : Haihh isu isu. Okay kot -_-
5.business man : Ini aku suka, boleh pakai hummer:3 HAHAHA nate rara.

Negeri 
- Adoi, belum fikir lagi meyh. Yu tell me laaa...



So, aku buat ini, demi rara yang ku kasihi. -_- HAHA.
Rindu korang lah pulakkk. 

Friday, November 9, 2012

promise me


I'll do 'what say yu' kau tu rara. Next time aku online okay bebi. Sekarang pakai broadband, streamyx dah costs hundreds. Tak mampu, anyone pls? Bayarkan. Haha

Anyway, PROMISE ME PLEASE ? :')