Friday, November 23, 2012

What Say Yu (Edisi Izzati)


Lelaki yang ...

Rupa
1.cute : Baca ni je aku dh bayangkn yg stok-stok kpop. K. Padamkn yg ni padam.
2.hensem : Bonus ni. But then nk hensem sgt pun tk boleh. Bahaya uols. Susah nk jaga *pessimist sgt Izzati skrg kn*
3.macho : This iolss suka sgt. Macho tu jgn tambah cover kt depan ye. 
4.putih : Warna luar tk penting, janji hati tu hati tu peh ayat aku sastera sikitt.
5.dagu panjang : Errrrrrrr

Sifat
1.sopan : Sopan takpe patah jangan. Geddit? Geddit?
2.beriman : Ini kalau masuk meminang bapak aku confirm suruh nikah terus. Ngehehe. Cukup lah yg mampu mengimamkn aku, sama2 cuba jadi lebih baik
3.garang : iols jenis tk boleh terima kena marah tnpa sebab , so no
4.smoker : Klu boleh, no. My dad is a smoker, and even Alhamdulillah dia masih sihat and I hope ayah dipanjangkn umur,I know how my daughter would feel when she knows her father is a smoker. Smoking kills inevitably.
5.serius : I fall easily on guy with good sense of humour, everyone does. But, be the one who thinks about the future, who knows his responsibility, be serious when the time needs. Thats all.

Gaya
1.smart : Smart tu kadang2 seksi. Hihihi gatal
2.messy : If it suits the guy, messy style can turn out good. If it doesnt, well....
3.stylo : Sometimes kn, guys yg follow trend sgt ni can be somehow... bothering me -.-
4.simple : People said, less is more
5.seksi : Awak nak ada sixpack, that I like. Awak ada muscle kt tangan, that I like too, but, jgn lee muscle tu ketul2 sgt mcm bun roti pastu letak minyak2 lg. Eeeew gross.

Kerjaya
1.doktor : Siapa taknak. Tp awak oncall bnyk sgt
2.engineer : Jodoh yg pasti dapat restu mak aku. Haha
3.office : Sbb kecik2 tgk drama, lelaki kerja office ni selalu flirt rakan satu office. So no. Wakaka. Drama petang sgt aku 
4.polis/askar : Guys with uniform alwaysss look good. But, lelaki beruniform pun bnyk sgt bad reviews. Haaa cane tu
5.business man : One thing fr sure, money wouldnt be a problem. But, will always lack of time fr his family.

Negeri - Ekceli nk pilih2 negeri ni mcm tkde motif senanya 



What I wrote is from my humblest opinion. I still believe in Allah's SWT will. Dia yang tentukan jodoh kita. Dia tk bagi apa yang kita nak, tapi bg apa yang kita perlu. Tp klu dpt yg mcm kita nak tu, bonus tu kiki. Jgn lupa doa dpt jodoh yg baik, sambil2 tu kita pun jadi baik juga inshaAllah (^.^) Aku dh buat, semua kerana Aimila, yang lain apa tunggu lagi? Haha



2 days more cant wait!

No comments: